Byfest tur søndag 5. august

Lokalhistorisk Forening for Årre sogn er atter med fra starten af Byfesten, med sund og glad motion kombineret med nyttig lokalhistorisk information.
Emnet er: – Årre Sogn! – Hvad er det? – Hvor går grænsen?

En stor del af Årres befolkning, er nok af gode grunde ikke helt på det rene med disse spørgsmål, for efterhånden er det kun kirken og Lokalhistorisk forening, der benytter navnet og de grænsemarkeringer, såsom diger, læhegn, højspændingsmaster m.v. som menigmand af den ældre generation kendte, er stort set udviskede. Alle sogne i det gamle Helle Kommune er så heldige, at have hvert sit lokalarkiv, og her har vi kort som viser sognegrænserne, og vi har også den ældre generation, som kan huske dem. Indtil 1966 var Årre sogn en selvstændig kommune, hvorefter nabokommunerne Grimstrup, Næsbjerg, Øse, Starup, Fåborg og Årre enedes om den sammenlægning, der kom til at hedde Helle Kommune. Det var en meget stor beslutning, for hermed sluttede faktisk en 100 årig periode for Årre sogneråd. (Læs mere i bogen ”Årre Sogn”.) Alle som er født eller tilflyttet Årre Sogn efter denne sammenlægning har nok ikke beskæftiget sig særligt meget med hvor sognets grænser gik, men da det er en del af vor lokale historie, vil vi gerne bidrage med lidt kendskab hertil.
Derfor arrangerer foreningen søndag den 5. august kl. 13.00 cykletur, som går lige til grænsen!
Program: Kl. 13.oo afgang fra byfestteltet ad Kirsebærvænget, Eskærdalsvej, Autrupvej til Slebsagervej 5, hvor vi gør stop hos Agnete og Verner Puggaard, som bor lige ved sognegrænsen til Fåborg sogn. Her serveres en lille forfriskning, mens Verner vil udpege Årre sogns grænser mod Autrup og Slebsager for os. Sognegrænsen passeres i øvrigt et par gange, såvel på hen tur som på hjemtur. Samtidig vil han fortælle om, da der faldt bomber i Autrup, og et flystyrt i Jyllerup under 2. verdenskrig. På hjemvejen køres tilbage til Autrupvej, ad Fladhøjvej og Lindegade til byfestteltet, hvor et bugnende kaffebord venter os.
Vel mødt til turen.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen.